WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Gamay Noir,  Gamay de Bouze, Gamay de Auvergne, assemblage, Pinot Noir, Grolleau, Côt

Proefdoos Gamay's met € 8,50 korting


Vigneron: Diverse Wijnboeren
AOC: Divers Val de Loire
Wijnstreek: Val de Loire
Druif: Gamay Noir, Gamay de Bouze, Gamay de Auvergne, Pinot Noir, Grolleau Noir, Côt


rood  |  11,5 - 13,5% |  450 cl
    


€ 92,75   
 
   BESTELLEN
van € 101,25 voor € 92,75


Proefdoos met een grote diversiteit aan Gamay wijnen uit de Loire.
Die diversiteit heeft verschillende oorzaken; het grote verspreidingsgebied van Nantaise tot Auvergne zorgt voor grote verschillen in ‘terroir’ zowel in ondergrond als klimaat.
Ook het aantal soorten Gamay is groot, naast de klassieke Gamay Noir à jus blanc zijn er ook veel ondersoorten zoals de Gamay de Auvergne en Gamay de Bouze. In de Touraine wordt de Gamay-druif ook veel gebruikt in assemblages met Pinot Noir, Cabernet Franc, Côt of Grolleau. In die assemblages versterkt de Gamay vaak het fruit en de frisheid van de wijn.
Dit alles, in combinatie met de eigen stijl van de wijnmaker, levert een grote diversiteit op: van fruitige, energieke ‘glou glou’ wijnen tot intense, gelaagde wijnen.

Anjou Gamay Le Pressoir Rouge 2023 - Domaine Dhommé:  Vrolijke, fruitige wijn, lekker bij een pizza.
Les Folles Bruyères 2022 - Domaine de Montoray: het volfruitige plezier van Gamay en de kruidigheid van de Côt die bovendien zorgt voor wat stevigheid in het gestel, een feestelijke 'Glou Glou' wijn met diepgang.
Les Linottes 2022- Domaines des Roy: Fris - fruitige assemblage met Pinot Noir die je dagelijks kan drinken bij een grote variatie aan gerechten, 'Les Linottes' kleurt mee!
Un Été Partagé 2023 - Laurent Saillard: Assemblage met Grolleau, Laurent maakt er een kruidige, plezierig schurende wijn van.
Mi Noir - Mi Bouze 2023 - Les Vins de la Madone: Half Mi Noir, Gamay noir au jus blanc, en half Mi Bouze, Gamay met rood vruchtvlees. De laatste is minder bekend en geeft kleur en ronding aan de wijn. Een uitgesproken en intense wijn, waarin de vulkaan voelbaar is.
Dômes 2023 - Les Chemins de l'Arkose: Gamay d'Auverge die groeit op het bassalt van de Puy de Corent. Energieke, fruitige wijn met een verfrissend tipje Chardonnay.